Wie zijn wij ?
Er is in Nederland nog steeds een fanclub actief. Ongetwijfeld zijn daarbuiten ook nog vele fans en liefhebbers van de Mexicaanse muziek en ook die zouden wij graag willen bereiken.
Daarom hebben wij de stichting:
MARIA DE LOURDES, DE STEM VAN MEXICO opgericht.
Hier kunt u meer over onze doelstellingen lezen.

v.l.n.r.

Erelid : mevr. Jeannette van Dijk
Voorzitter : dhr. Hans Eversteijn
Penningmeester : mevr. Ine Derks
Secretaris : mevr.Toos Zeguers

In 1991 nodigde koningin Beatrix Maria de Lourdes uit naar Nederland te komen om met haar muziek de 80-ste verjaardag van Prins Bernhard op te luisteren op paleis Soestdijk. Dit tot groot genoegen van de prins die al jaren een groot liefhebber van de Mexicaanse muziek was en Maria de Lourdes leerde kennen tijdens een van zijn staatsbezoeken aan Mexico.

Niemand had kunnen vermoeden welke gevolgen dit zou hebben voor de carrière van Maria de Lourdes.
De N.O.S. maakte een t.v.-reportage tijdens een concert van haar in De Rode Hoed te Amsterdam en hiermee veroverde zij in één klap het Nederlandse publiek.

Gedurende 6 jaar gaf Maria de Lourdes elk jaar met haar mariachi-muzikanten concerten in Nederland voor steeds uitverkochte theaters.
Tot op die fatale 6e november 1997.
Kort voordat op Schiphol het vliegtuig haar terug zou brengen naar Mexico zakte Maria de Lourdes in elkaar en overleed ter plekke.
Twee weken later werd in Mexico-stad haar standbeeld onthuld. Ze had er zo naar uitgekeken maar mocht het niet meer meemaken…  

Voor Maria de Lourdes was de Mexicaanse muziek en het behoud daarvan een levensopdracht waarvoor zij zich altijd onvermoeibaar heeft ingezet, iets dat zeer noodzakelijk is, daar de invloeden van de moderne wereld een einde dreigen te maken aan de culturele wortels van Mexico.

Maria de Lourdes ontving met recht de titel: “AMBASSADRICE VAN HET MEXICAANSE LIED”.

Een speciaal woord van dank willen wij onder meer richten tot Dènis de Rooy, onze webmaster van het eerste uur en Dhr.Jaap Daniëlse, die via de Stichting Gilde Nederland, de website in het Engels en Spaans heeft vertaald. De website in de huidige vorm is in handen van Dhr.H.J.Vos .
Bovengenoemde personen deden en doen dit alles geheel belangeloos voor onze Stichting en daarom willen wij hen op deze plek onze erkentelijkheid tonen voor hun medewerking.

Impressum