Nieuws

Op 2 januari 2004 werd deze nieuwe webpresentatie van stichting Maria de Lourdes, de stem van Mexico gelanceerd. Hiermee hopen wij de liefhebbers van Maria de Lourdes en van de Mexicaanse muziek beter en uitgebreider van informatie te kunnen voorzien.
-------------------
Op
8 november 2003 werd in Mexico-stad, op plaza Garibaldi, waar ook het standbeeld van Maria de Lourdes staat, het jaarlijkse herdenkingsconcert gehouden ter herinnering aan het feit dat zij 6 jaar geleden, op 6 november 1997, op Schiphol zo onverwacht overleed.

Het volk in Mexico-stad kwam massaal naar plaza Garibaldi en genoot van een keur van Mexicaanse artiesten die onder begeleiding van mariachi Arriba Juárez belangeloos optraden als eerbetoon aan hun geliefde vriendin Maria de Lourdes. Natuurlijk waren ook Carolina de Holanda, Silvia de Alba en Maria de Lourdes’zoon Lázaro van de partij.

Het was op die zaterdag in november precies 6 jaar geleden dat Maria de Lourdes werd begraven en dat, na een dodenwake en mis voor haar in de basiliek van de donkere maagd van Guadalupe, de rouwstoet naar dit plaza Garibaldi trok, het wereldberoemde plein van de mariachimuzikanten, waar familie, volk, artiesten en een heel leger mariachis een laatste eerbetoon brachten aan hun Ambassadrice van het Mexicaanse lied. Massaal klonk het “Cruz de olvido” ten afscheid en er was oprecht verdriet en er waren tranen bij de velen die van deze warme en hartelijke vrouw hadden gehouden…

Klik op een foto om te vergroten !
PALOMA MENSAJERA

 

Nu, 6 jaar later, werd aansluitend aan het herdenkingsconcert in het beroemde café Tenampa op plaza Garibaldi het schilderij van Maria de Lourdes als de “Paloma mensajera” onthuld door de Nederlandse ambassadeur in Mexico, de heer Jan Jaap van de Velde.

“Paloma mensajera” betekent “boodschappenduif” omdat Maria de Lourdes de Mexicaanse muziek over de hele wereld bracht.
Klik hier voor de vertaling van het liedje “Paloma mensajera” van Juan Arturo Ortega, dat door Maria de Lourdes werd gezongen en speciaal voor haar werd geschreven.

Het schilderij was op initiatief van de stichting Maria de Lourdes, de stem van Mexico, Caroline Voorbergen (Carolina de Holanda) en de Nederlandse Club de Admiradores de Maria de Lourdes tot stand gekomen. Caroline had in Mexico een schilder gezocht, Macario Flores, die dit schitterende en toepasselijke portret van Maria de Lourdes schilderde, inclusief de tekst van het door Maria de Lourdes gezongen gelijknamige lied van Juan Arturo Ortega. Vervolgens waren dank zij de inspanningen van Caroline dit herdenkingsconcert en de feestelijke onthulling van het schilderij in Tenampa tot stand gekomen.Klik naar Azteca voor info.

In Augustus 2003, organiseerde de stichting Maria de Lourdes, de stem van Mexico, weer een aantal concerten in Maastricht met Carolina de Holanda en haar Mexicaanse muzikanten. Klik hier voor een verslag. 

 

 

Impressum