10 jaar stichting María de Lourdes, de stem van Mexico!

 

Enkele enthousiaste fans van María de Lourdes en van de Mexicaanse muziek richtten op 5 maart 2002 stichting María de Lourdes, de stem van Mexico op om op die manier, in navolging van María de Lourdes, de Mexicaanse muziek te promoten in Nederland.
Het bestuur bestond uit Hans Eversteijn als voorzitter, Toos Zeguers als secretaris en Jeannette van Dijk en later Ine Derks als penningmeester.
Henk Vos ontwierp de mooie en uitgebreide website voor de stichting die hij als webmaster geregeld van nieuwe informatie voorzag.

Bestuur stichting 2010

 
Ook al is het voor de stichting in het laatste jaar niet mogelijk geweest iets te organiseren, omdat sponsors het af lieten weten i.v.m. de economische crisis en er zonder geld immers niet veel mogelijk is, toch is er in die afgelopen 10 jaar veel gebeurd om met trots en voldoening op terug te kijken.
Talloze door de stichting georganiseerde concerten en optredens vonden er plaats.
Gedurende 8 opeenvolgende jaren werden de concerten in de historische binnenhaven ‘t Bassin te Maastricht een ware traditie waar men elke zomer naar uitkeek.
Optredens van Carolina de Holanda, de eerste keer begeleid door de gitaristen Elías Torres en Pedro Crespo uit Mexico, van Lázaro (zoon van María de Lourdes) en van Silvia de Alba vonden er plaats.
Later kwamen de concerten met mariachi Los Tarascos o.l.v. Pedro Pozos, mariachi Los Morenos, Texmexgroep Borderline en Martin Krousen op accordeon, dansgroep Corazón de México, mariachi Serenata Mexicana en trio Sol y Luna.

’t Bassin in Mexicaanse sferen

 

De stichting organiseerde in 2003, 2005 en 2006 met veel succes concerten in theater La Bonbonnière in Maastricht met Carolina de Holanda, mariachi Los Tarascos en dansgroep Corazón de México.
Er vonden optredens plaats in restaurant D’n Observant te Maastricht in 2002 en 2003, op het beroemde Preuvenemint te Maastricht, in Gulpen gedurende de Zomeravondfeesten en in café De Raadskelder in Heerlen in 2004.

Bonbonnière 2006

 

In hetzelfde jaar wist de stichting voor Carolina de Holanda het eerste optreden op Festival Dias Latinos in Amersfoort in de wacht te slepen, waarna er voor haar meerdere optredens op dit beroemde festival volgden.
Langzaam zagen we Carolina de Holanda uitgroeien tot een fantastische vertolkster van het Mexicaanse lied, een zangeres waar María de Lourdes zeker trots op zou zijn geweest!

 

Vervolg >>>

 
  
  

 

  
Mocht u ook enthousiast zijn over de Mexicaanse muziek en de doelstellingen van onze Stichting willen steunen, dan kunt u dat doen door middel van sponsorschap of als donateur. Stuur ons een E-mailtje, waarna wij met u contact zullen opnemen.

 
    

Impressum