Welkom op de website van de Stichting Maria de Lourdes, de stem van Mexico

Vergeet u niet ons gastenboek te tekenen !  

 

-

Nieuws 2011

spot

 

Fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2012!

 

Wenst u stichting María de Lourdes, de stem van Mexico.

 

 

22 December 2011 :

De meeste mensen die Mexico-stad bezoeken zullen zeker ook naar het plaza Garibaldi gaan dat gelegen is in het oude centrum. Het plein wordt ook wel het plein van de mariachis genoemd. In de avond en nachtelijke uren kunnen liefhebbers hier naar de traditionele Mexicaanse muziek luisteren die er door de vele mariachigroepen wordt gespeeld en gezongen. Lees verder >>>

 

Mariachimuziek op lijst UNESCO!

Op 28 november 2011 kwam het goede bericht dat de V.N.-organisatie voor cultuur UNESCO de Mexicaanse mariachimuziek onlangs heeft toegevoegd aan de lijst van "ontastbaar cultureel erfgoed van de mensheid", hetgeen betekent dat deze muziektraditie vanaf dan zal worden beschermd.
Een vermelding op deze lijst van UNESCO moet zorgen voor méér aandacht voor het belang van deze muziektraditie.
Wat zou María de Lourdes trots geweest zijn! Zij heeft zich als "ambassadrice van het Mexicaanse lied" immers haar hele leven ingezet voor het behoud van de Mexicaanse traditionele muziek.

 

 

EERBETOON VOOR MARIA DE LOURDES

i.v.m. DE HERDENKING VAN HAAR OVERLIJDEN OP 6 NOVEMBER 1997 

Met dank aan de Mexicaanse zanger David Argel.

 

 

 

"Dia de las Madres" : Maria met Lazaro op moederdag 1978 !

 

28 Maart 2011 :

Mexicaanse moederdag met Carolina de Holanda!

 

DEURNE - Mexico heeft haar vanaf het begin af aan omarmd, gekoesterd en geprezen als vertolkster van het Mexicaanse lied. Een bijzondere prestatie voor een Nederlandse die slechts door een samenloop van omstandigheden op het podium terecht kwam. In Mexicaanse kleding, met Mexicaanse muzikanten, voor Mexicaans publiek. Carolina de Holanda woonde tien jaar lang in het kleurrijke land in Midden-Amerika en nam daar diverse cd’s op met traditionele volksmuziek. Inmiddels is ze al enkele jaren terug in Nederland en zondagmiddag 8 mei staat ze met haar orkest Los Tarascos in het Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne.  Lees verder >>>

 

Nieuws 2010

  
  
  

 

  
Mocht u ook enthousiast zijn over de Mexicaanse muziek en de doelstellingen van onze Stichting willen steunen, dan kunt u dat doen door middel van sponsorschap of als donateur. Stuur ons een E-mailtje, waarna wij met u contact zullen opnemen.

 
    

Impressum