Welkom op de website
van de Stichting Maria de Lourdes,
de stem van Mexico

 

x

 

Vergeet u niet ons gastenboek te tekenen !

   

   

Bekijkt u ook eerst even de nieuwe "Disclaimer" !!

   

Nieuws 2009 

 

"EL SOL DE MEXICO", maandag, 7 december 2009
MEXICO VEROVERT NEDERLAND MET FOLKLORISTISCHE DANSEN

door Ma. Esther Estrada M.A.

In het kort gezegd en vrij vertaald zegt het artikel dat duizenden mensen de theaters bezocht hebben in 32 Nederlandse steden, waar het Ballet Folclórico Nacional de México Aztlán, onder leiding van maestra Silvia Lozano, met muziek van mariachi Oscar Flores en David Argel als solist, met veel succes is opgetreden.
Voor mij (Ma. Esther Estrada) was het een genoegen getuige te zijn met welk een belangstelling het Nederlandse publiek gedurende bijna 3 uren onze folkloristische dansen uit Yucatán, Nayarit, Chiapas, la Huasteca, Puebla, Guerrero, Michoacán, Veracruz en Jalisco ontving.
Elke dans was een onvergetelijk schouwspel en ik ving veel goede commentaren op, dat men betoverd was door de rijke variaties in onze tradities.
Ik was in de gelegenheid om maestra Lozano te interviewen die zich gedurende bijna 50 jaar heeft gewijd aan de professionele dans, steeds op zoek om onze tradities, streekgebonden muziek en klederdrachten te bewaren.
Dit folkloristisch dansgezelschap, dat gedurende 18 jaar optreedt in het Teatro de la Ciudad in Mexico-city, heeft bovendien de 5 continenten doorkruist en de mensen laten kennismaken met een deel van onze rijke cultuur.
In Nederland zijn ze nu voor de 2e keer, de 1e keer was in 1998, maar hun paspoorten bevatten de stempels van wel 30 landen. Voor de komende tijd staan Roemenië, Frankrijk en Zwitserland op het programma.
Pratend met maestra Lozano blijkt hoe zij geniet van haar werk dat zeer interessant en verrijkend is. Zij werkt samen met antropologen en musicologen om bepaalde dansen uit de vergetelheid te redden en om instrumenten, die alleen nog in het museum bestonden, opnieuw te maken zodat ze enkele antieke dansen uit Veracruz kunnen begeleiden.
De leeftijden van de dansers lopen zeer uiteen, van zeer jong tot 60 jaar en als men het mij niet gezegd had, dan had ik dit niet opgemerkt.
Gedurende 6 weken waren ze in Nederland en deden de 41 waardige ambassadeurs van Mexico met hun optreden de naam van Mexico eer aan.
Als u op dit artikel wilt reageren kunt u zich wenden tot: Esther Estrada

>> spaanstalig artikel met foto's >>

 

Maandag 30 Nov :

   Plaza Garibaldi :

Het zal enige tijd behelpen zijn voor de mariachis op plaza Garibaldi. Het beroemde plein in Mexico-city, de thuishaven van de mariachimuzikanten en waar zich het legendarische café Salon Tenampa bevindt, wordt n.l. gerenoveerd!  Lees verder >>>

 

Donderdag 19 Nov : 

  El Sol de México, 11 november 2009: "De koningin en de Ambassadrice", over María de Lourdes, de Oranjes en Mexico...

In het kort samengevat vermeldt onderstaand artikel dat ter gelegenheid van de 12e sterfdag van María de Lourdes (6 november) haar jongere zus Abigail Pérez López uit handen van Antonio O'Farril van de Nationale Omroepvereniging een bewijs van erkenning ontving als posthuum eerbetoon aan María de Lourdes.
'O Farril schetste in het kort de loopbaan van María de Lourdes die 12 jaar geleden overleed, maar die onsterfelijk is, door haar muziek, door haar zang en door haar strijd voor de Mexicaanse cultuur. Zij is daarom de énige Ambassadrice van onze muziek.
Verder vermeldt het artikel het staatsbezoek van konignin Beatrix aan Mexico, dat op precies hetzelfde moment plaatsvond, de liefde van de Oranjes voor Mexico en de herhaalde bezoeken die zij in de loop der jaren aan het land brachten.
Vermeldt wordt verder ook de liefde van Prins Bernhardt voor de Mexicaanse muziek, hoe María de Lourdes in 1991 Nederland veroverde en haar plotselinge overlijden in 1997 op Schiphol.
Naar het artikel >>>

 

Donderdag 15 Okt : Recensie betreffende het optreden in Barcelona in de Latino américo Exterior !

      

 

David Argel met “Spirit of Mexico” naar Nederland:

Op 29 oktober a.s. begint de Mexicaanse folkloristische dansgroep van Silvia Lozano uit het Teatro de la Ciudad in Mexico-city met de show: “Spirit of Mexico” aan een tournee langs de Nederlandse theaters. (zie bijgevoegde link)
Met deze dansgroep komt ook een zanger mee die voor een aantal fans van María de Lourdes zeker geen onbekende zal zijn.
Het is DAVID ARGEL, een jonge zanger die zijn opleiding kreeg op de muziekschool “Casa de la Música” in Mexico-stad, waar María de Lourdes vele jonge talenten opleidde die nu in Mexico succesvol zijn.
Het doet ons plezier David Argel in Nederland te mogen begroeten en wij wensen hem en de dansgroep in de komende weken veel succes!

Kaarten : www.ruuddegraaf.nl/

 

 

Maandag 28 Sept :

SEMANA DE MEXICO 2009 IN BARCELONA:

Het Culturele Genootschap “Calli Mexica” had dit jaar Carolina de Holanda uitgenodigd het feest samen met hun mariachi Semblanza in Barcelona te komen opluisteren. Namens stichting María de Lourdes, de stem van Mexico, waren wij als bestuur natuurlijk van de partij. Lees verder >>>

 

Maandag 31 Aug :

Na een succesvol optreden van Carolina de Holanda en mariachi Los Tarascos ( na 3 jaar weer herenigd!) op Festival Días Latinos in Amersfoort op 15 augustus j.l., werd een week later ’t Bassin te Maastricht ondergedompeld in Mexicaanse sferen. Lees meer >>>

 

!!Optreden Carolina de Holanda in Barcelona!!

Op 15 september a.s. zal Carolina optreden in Barcelona tijdens de Semana de Mexico en Barcelona ( de Mexicaanse week in Barcelona) Zij zal begeleid worden door de in Spanje zeer bekende Mariachi Semblanza. Deze mariachi heeft vele grote artiesten begeleid in het verleden waaronder Pedro Fernández. Lees hier verder >>>

 

OOK DIT JAAR WEER MEXICAANSE SFEREN IN 'T BASSIN TE MAASTRICHT!

 

Door omstandigheden komt deze informatie nogal laat. Onze excuses hiervoor ! Zondag 23 aug. Aanvang 14.30 uur
CAROLINA DE HOLANDA EN MARIACHI ORKEST LOS TARASCOS en TRIO SOL Y LUNA , zie programma >>>

 

Donderdag 09 Juli :

Optreden Carolina de Holanda op festival Dias Latinos.

Op 14,15 en 16 augustus zal het grote Latijns Amerikaanse muziek en dansfestival Dias Latinos weer plaatsvinden in Amersfoort.  Drie dagen lang zullen weer vele artiesten uit Latijns Amerika, het Caraïbisch gebied en Nederland optreden op verschillende podia in het centrum van de stad.
Dit jaar zal ook Carolina de Holanda, begeleid door Mariachi Los Tarascos, weer optreden. Deze Mariachi, onder leiding van de talentvolle Mexicaanse violist Pedro Pozos Melo, begeleidde Carolina al twee keer eerder op dit festival.
Carolina zal,voor zover nu bekend, op zaterdagavond de 15e optreden op de locatie Eemkade om ± 18.30 uur.

Wij willen u tevens wijzen op de optredens van de Groep Sol y Luna op zaterdag 15 augustus. Vanaf 14.00 tot en met 17.15 uur op de locatie Langegracht en van de Mariachi Sol y Luna op zondag 16 augustus vanaf 14.45 tot en met 16.00 uur op de locatie Onze lieve vrouweplein. Beide groepen staan onder leiding van Indra van Hal.
Deze geweldige violiste was in 1991 betrokken bij het eerste optreden van Maria de Lourdes op de Nederlandse TV met Mariachi Tierra Caliente, die ook met haar de eerste in Nederland geproduceerde CD opnam, n.l. Maria de Lourdes en Holanda.
Ook zullen er twee traditionele mexicaanse dansgroepen optreden, n.l. Danzas de Mexico en Viva Mexico op zondagmiddag vanaf 12.55 uur op het Onze lieve vrouwenplein.

Tot ziens op Dias Latinos!

 

Zondag 31 Mei :

Dit voorjaar organiseerde Carolina de Holanda in samenwerking met de Stichting een concerttour waarbij zij op 21 april optrad in Amersfoort, theater De Lieve Vrouw, op 23 april in Rotterdam, theater Zuidplein, op 26 april in Maastricht, Fort Sint Pieter en op 29 april in Gorinchem, theater ’t Pand.
Lees verder >>>
 

Woensdag 15 April :

Carolina de Holanda live op L1 TV

In het kader van haar nieuwe CD “Asi se siente Mexico” (zo voelt Mexico) en de theatertour in de tweede helft van april en het concert in Fort Sint Pieter, zal Carolina de Holanda op vrijdag 24 april a.s. tussen 15.30 en 18.15 uur live optreden met de Mexicaanse gitaristen Elias Torres en Pedro Crespo in het programma ’Goeiemiddag Limburg’ van L1 TV.

Het programma zal worden herhaald op de eerst volgende werkdag, d.i. dus op maandag 27 april tussen 9 en 12 uur!
Er zal een interview plaatsvinden met Carolina en ze zal live een drietal nummers zingen van haar theatertour.
Presentatie: Jolien Linssen, Bas van der Zwaan, Jean-Luc Groenteman, Kirsten Paulus en Carla van de Wetering.
http://www.l1.nl/tv/Goeiemiddag_Limburg

Voor het concert in Fort Sint Pieter op zondagmiddag 26 april, aanvang 14.30 uur, kunnen nog kaarten worden gereserveerd via E-Mail  of tel. 043-3250384
De entreeprijs is bij reservering 12.50 euro en 14.50 euro aan de zaal vanaf 13.30 uur.
Info: www.carolinadeholanda.nl en www.mariadelourdes.nl

 

Zaterdag 28 Maart :

In memoriam

AAD KLOPPENBURG
1944 - 2009

 

 

Hierbij willen wij u informeren over het overlijden, op maandag 23
maart, van onze trouwe vriend Aad Kloppenburg.

Aad was altijd present en dat was al zo sinds María de Lourdes haar
concerten in Nederland gaf.
Ook later, na María de Lourdes' dood, stond hij steeds klaar voor
Caroline als dat nodig was. Zijn huis was altijd beschikbaar voor
gasten uit Mexico en ook als het ging om vervoer stond hij met zijn
auto paraat.
Op onze Mexicaanse concerten was Aad niet weg te denken met zijn
videocamera en maakte hij opnames voor iedereen die daarom vroeg.
Na een zeer korte periode van ziekte was Aad helemaal klaar met het
leven. Hij wilde terug naar zijn vrouw, die hij nog steeds miste en
op de dag vóór zijn overlijden beloofde hij María de Lourdes van ons
te zullen groeten als hij hierboven kwam!

Mensen als Aad zijn een waardevolle steun, waar een artiest en ook
een stichting zoals de onze altijd een beroep op kunnen doen.

Beste Aad, dank je wel!
Rust in vrede!
We zullen je zeker missen!

De crematie zal plaatsvinden op zaterdag 28 maart om 13.30 uur in
het Crematorium Maaslanden, Abt v.Engelenlaan 1 te Nieuwkuijk /
Vlijmen.

Namens het bestuur van stichting María de Lourdes, de stem van
Mexico.

 

15 Maart 2009 : aankondiging Concertreeks 2009. Zie verder >>>

 

Nieuws 2008

  
  
  

 

  
Mocht u ook enthousiast zijn over de Mexicaanse muziek en de doelstellingen van onze Stichting willen steunen, dan kunt u dat doen door middel van sponsorschap of als donateur. Stuur ons een E-mailtje, waarna wij met u contact zullen opnemen.

 
    

Impressum