Nieuws Oktober 2004

 

De "Homenaje" 2004 is gepland op 6 November 2004 in het "Teatro de la Ciudad".  De presentatie is in handen van Irma Dorantes en Silvia de Alba . Zie HIER de officiele uitnodiging !

Vrijdag 29 Oktober
Optreden van Carolina de Holanda bij de perspresentatie van de
nieuwe roman van 

Elle Eggels

De blauwe sinaasappelboom

Op vrijdag 29 October vindt in Amsterdam de perspresentatie plaats van de nieuwe roman van
Elle Eggels (1946): "De blauwe sinaasappelboom", dat zich deels afspeelt in Mexico. Elle Eggels debuteerde in 1998 met "Het huis van de zeven zusters", waarvan reeds meer dan 75000 exemplaren werden verkocht. De buitenlandse rechten van deze roman werden reeds vóór het verschijnen verkocht aan Duitsland, Amerika, Engeland, Frankrijk, Italië, Brazilië, Zweden, Finland, Denemarken en Spanje.
In 1999 volgde het spirituele reisverhaal "Het godencomplot", dat zich afspeelt in Guatamala en Mexico.
In 2001 volgt haar Roman "Kroniek van een onbegrepen liefde".

Gezien de passie van Elle Eggels voor Mexico werd de zangeres Carolina de Holanda gevraagd om de perspresentatie van haar nieuwe roman, "De blauwe sinaasappelboom", te omlijsten met traditionele Mexicaanse liederen.

Carolina de Holanda in "Raymann is laat" :

In de uitzending van 29 Oktober a.s. zal Carolina de Holanda optreden, op speciale uitnodiging van Jörgen Raymann. Indien u de opnames hiervoor wil bijwonen op de dag ervoor , dus op donderdag 28 Oktober in Nighttown te Rotterdam, laat even aan ons uw belangstelling weten !! Aanmelden .

Nieuws September 2004

10 JAAR Club de Admiradores de Maria de Lourdes:

Op 24 oktober a.s. viert de Club de Admiradores de Maria de Lourdes haar 10-jarig bestaan.
Het is bij deze Club de Admiradores dat Caroline Voorbergen (Carolina de Holanda) haar werk voor Maria de Lourdes en de Mexicaanse muziek ooit begon en zie wat er sindsdien allemaal gebeurd is…
Wij danken de Club de Admiradores voor de vele boeiende informatie die wij, vaak via Caroline vanuit Mexico, in hun Nieuwsbrieven mochten lezen, voor al het mooie video- en C.D.-materiaal dat zij in die 10 jaar beschikbaar stelden en voor de gezellige bijeenkomsten waarop Maria de Lourdes en de Mexicaanse muziek altijd ruim vertegenwoordigd waren met tot slot steeds een smakelijke maaltijd om samen als één familie de bijeenkomst af te ronden.

In 1997 ontving de Club de Admiradores uit handen van Maria de Lourdes persoonlijk een replica van haar standbeeld op plaza Garibaldi in Mexico-stad. Sindsdien heeft dit beeld een vaste plek op al hun bijeenkomsten, altijd vergezeld van een brandende kaars en bloemen als een stille herinnering aan de onvergetelijke “Stem van Mexico”.

CLUB DE ADMIRADORES DE MARIA DE LOURDES: 
VAN HARTE GEFELICITEERD!

 

Nieuws Augustus 2004

Za. 14 Augustus :  het verslag van 2004 van Toos Zeguers is online ! 

Do. 12 Augustus : Op de website van "de Raadskelder" zijn de foto's van afgelopen zaterdag 7 Augustus 2004 al online .Met onze dank aan Lex Kockelkorn .Een kompleet verslag wordt binnenkort op deze site gepubliceerd !! Kom regelmatig kijken !!

Nieuws Juli 2004

Juli : zie de Agenda !!!
Op Donderdag 29 Juli werden op de Zomeravondfeesten in Gulpen opnames gemaakt voor "Twee Vandaag"
Uitzending kunt u hier nog als video bekijken.
Correctie : in de "Raadskelder" te Heerlen zouden opnames gemaakt worden door de "Wereldomroep", maar deze heeft besloten dit 21 Aug. te doen bij "Dias Latinos".

Nieuws Juni 2004

Nieuws over muziek van Maria de Lourdes:
Onlangs zijn Caroline en Lázaro diverse live-concerten tegengekomen van María de Lourdes en andere opnames die nooit eerder zijn uitgebracht De eerste banden bleken opnames te bevatten van een live-concert uit het theater Degollado van Guadalajara uit het jaar 1977 met mariachi, symfonisch orkest en koren. Heel mooi waarschijnlijk, maar helaas (nog) niet te beluisteren. De opname-techniek is zo oud, dat er een apparaat moeten worden gezocht uit die tijd. Die zal vast niet onvindbaar zijn, maar dit project zit voorlopig even in de ijskast.
Het tweede concert bleek een opname uit Cuba. Het probleem hierbij was dat de snelheid op de computer geregeld moet worden en dat is een hele klus, waar de platenmaatschappij in de toekomst nog een keer aan gaat sleutelen.
De laatste band bleek gelukkig in zeer goede staat. Het betreft een concert uit 1979, opgenomen in het Teatro de la Paz van San Luis Potosí. María de Lourdes wordt hier begeleid door Mariachi Vargas de Tecalitlán en een koor. De platenmaatschappij was zo enthousiast, dat ze direct besloten tot uitgave. Verwacht wordt, dat de cd deze zomer nog uitkomt in Mexico en Amerika. Lazaro wil binnenkort ook de rechten aanbieden in Nederland voor heel Europa. 
De andere opnames, betreffen liedjes die María de Lourdes heeft opgenomen voor de cd ‘Interpretar el Sentir del Compositor Mexicano’, maar die ze om welke reden dan ook toendertijd geschrapt heeft. Lazaro wil hier een cd van samenstellen met duetten van hem en zijn moeder. De cd zal nieuwe versies bevatten van reeds bekende nummers en vele geheel nieuwe titels voor de María de Lourdes-liefhebber, zoals ‘Por Un Amor’, ‘Por tu Maldito Amor’, ‘Amor de los Dos’, ‘Dos Corazones’, ‘Me Voy Para No Volver’. Op deze cd moeten we nog zeker een jaar wachten.
Verder zal in Mexico en de VS de cd van María de Lourdes met ‘La Banda La Costeña’ opnieuw uitgebracht wordt. In México is de banda-muziek erg populair en de platenmaatschappij Discos Continental en Lazaro willen hier natuurlijk op inspelen. Er is al een nieuw hoesje gemaakt, dus de lancering zal niet lang op zich doen wachten

 

Nieuws over de jaarlijkse eerbetonen aan María de Lourdes
Carolina de Holanda zal ook dit jaar namens de ‘Stichting María de Lourdes, de Stem van Mexico’ de organisatie op zich nemen van de hommages aan María de Lourdes, die elk jaar rond haar sterfdatum 6 november worden gehouden. Carolina is dit jaar zeer tevreden over de medewerking van de regering en culturele instanties in Mexico, om dit zo goed mogelijk te realiseren. Over de totstandkoming van deze resultaten doet zij een verslag: 
"Enkele maanden geleden trok ik de stoute schoenen aan en liep zomaar bij de kantoren van het Teatro de la Ciudad naar binnen. Ik had al jaren in mijn hoofd daar iets voor María te doen, omdat zij juist in dat mooie theater zoveel heeft opgetreden, maar had nooit de goede contacten. ‘Dan maar op brutale wijze’, dacht ik. 
Ik werd heel vriendelijk ontvangen door een boekhouder, die vol belangstelling was. Hij stuurde mij meteen door naar één van de grote bazen van de afdeling Cultuur van de regering van Mexico-Stad. Twee dagen later zat ik al bij hem op kantoor en het gesprek verliep beter dan ik had durven hopen. Hij stemde direct toe met het eerbetoon in het theater, maar bood mij tevens een festival ter ere aan María de Lourdes op het Zócalo aan. Wie had dat gedacht!


Het Zócalo.

De afgelopen maanden hield ik nog vaak mijn hart vast of het wel werkelijk door zou gaan, maar inmiddels ben ik druk bezig met de contracten en ziet het er allemaal heel goed uit. Ik heb een lijst met grote artiesten samengesteld, en ook zijn er al contacten gelegd met de Mexicaanse tv. De hommage in het theater zal plaatsvinden op zaterdag 6 november en het festival op het Zócalo staat gepland op zondag 7."
Nieuws over Carolina de Holanda :

Carolina de Holanda heeft onlangs weer een nieuwe cd opgenomen, met daarop naast de solo liedjes diverse duetten, namelijk met Lazaro de Lourdes (3), Silvia de Alba(2) en Humberto Cravioto (1). Het is een cd met alleen mariachi-begeleiding, waarbij zij o.a. gebruik heeft gemaakt van enkele geluidsbanden van María de Lourdes, die Lazaro haar had geleend. De cd zal deze zomer al uitkomen, maar in september vindt de officiele lancering plaats in Mexico.
Op dit moment maakt zij zich klaar voor de komende optredens in het buitenland. Op 4 juli geven Pedro Crespo, Elias Torres en Carolina de Holanda een concert in San Francisco voor hoge medewerkers van Ford-Mexico op het afsluitende diner van een vierdaags congres. Daarna staan al snel de optredens in Nederland op het programma, waarvan u de data kunt vinden in de agenda van deze website. Haar vaste gitarist Pedro Crespo zal hiervoor ook naar Nederland komen. Vervolgens gaan Pedro en Carolina naar Zwitserland voor een prive-feestje op 28 augustus op uitnodiging van de directeur van Zürich-verzekeringen Mexico, die ook Pedro’s ticket sponsorde. 
Mocht u meer willen weten over Carolina de Holanda, houdt u dan het NRC Handelsblad van 19 juni in de gaten. Carolina kreeg twee weken geleden bezoek van hun correspondent in Latijns-Amerika, die vanuit zijn standplaats Buenos Aires naar Mexico was gekomen om Beenhakker en Westerhoff te interviewen. Hij werd door onze Nederlandse ambassadeur Jan Jaap van de Velde gewezen op de activiteiten van Carolina in Mexico en nodigde haar uit voor een gesprek in Tenampa, onder het schilderij van María de Lourdes. Een dag later is de journalist (Marcel Haenen) meegeweest naar een benefiet optreden van Silvia de Alba en Carolina in Pachuca.

Nieuws 2003 >>>

 
 
Mocht u ook enthousiast zijn over de Mexicaanse muziek en de doelstellingen van onze Stichting willen steunen, dan kunt u dat doen door middel van sponsorschap of als donateur. Stuur ons een E-mailtje, waarna wij met u contact zullen opnemen.
 

 

Impressum