12 April 2005 : Nieuwsbrief uit Mexico !

       Vrijdagavond 8 april was Carolina de Holanda te beluisteren in een populair radioprogramma van het historische station ‘La XEW’ in Mexico-Stad: “El Canto del Gallo”. De interviewer van dit programma is Juan “El Gallo” Calderón, een man met decennialange ervaring bij radio en tv.

       Carolina zong live met gitarist Elías Torres enkele liedjes, waarop vele telefoontjes vanuit alle staten van Mexico binnenkwamen om haar een complimentje te geven, vaak in de geest van: “Wat mooi dat een buitenlandse zich zo voor onze muziek inzet!” Maar de telefoontjes die Carolina de meest voldoening gaven, verwezen direct naar María de Lourdes: “Het doet ons goed dat deze grote zangeres weer eens in herinnering wordt gebracht.” Dit was voor Calderón de aanleiding ook in gedachten terug te gaan in de tijd:
“Ik leerde María de Lourdes kennen in het tv-programma ‘Variedades de Mediodía’. Ik was toen nog maar assistent van ‘El Loco Valdés’. Ik weet nog dat we allemaal erg onder de indruk waren van dat jonge meisje met die geweldige stem.” Zo begon een vriendschap die 40 jaar stand hield. “Jaren later, toen ik het programma ‘Eco’ had, gaf ik María de gelegenheid elke week zich te presenteren met haar groep jonge leerlingen van La Casa de la Música.” Calderón sprak zijn bewondering nog eens uit voor María de Lourdes: “Het kan nooit vaak genoeg gezegd worden: niemand heeft ooit zoveel voor de Mexicaanse muziek gedaan als zij. Niet alleen als Ambassadrice, maar zeker ook als voorvechtster binnen de Grupo Impulsor de la Música Representativa de México.”
“El Gallo” raakte geëmotioneerd toen zijn gedachten teruggingen naar de zesde november 1997: “Het was een enorme klap voor mij, toen ik hoorde dat ze in Amsterdam was overleden.”
Dit was voor Carolina het moment voor hem en voor alle luisteraars, bewonderaars van María de Lourdes, ‘Cruz de Olvido’ te zingen. 

 

Impressum