Wie is Adolfo Mondragon?

       Op 12 Juni 2004 schreef Adolfo een bericht in ons gastenboek, waarin hij ons bedankte voor het levend houden van de herinnering aan Maria de Lourdes. Adolfo is een Mexicaanse-Amerikaan die zich door middel van zijn programma ”Voces de la Cancion Mexicana” (stemmen van de Mexicaanse muziek) inzet voor de traditionele Mexicaanse muziek zoals Maria de Lourdes dat gedurende haar hele leven ook heeft gedaan.
Vanaf het moment dat hij het bericht in ons gastenboek schreef hebben wij contact met hem opgenomen en dat is zo gebleven tot op vandaag.
 
       In Chicago en omgeving wonen 400.000 Mexicaanse emigranten en is als zodanig de stad met de meeste Mexicaanse emigranten in Noord Amerika. Het programma van Adolfo maakt deel uit van een totaalprogramma over wereldmuziek en hij verzorgt het Mexicaanse onderdeel hiervan. Het wordt elke donderdag live uitgezonden vanuit een radiostudio op de universiteit van Chicago. Op zijn website herhaalt hij al deze programma’s.

       Wij zijn Adolfo zeer dankbaar voor zijn inzet voor de Mexicaanse muziek en als Maria de Lourdes meekijkt vanuit de hemel zal zij het volledig met ons eens zijn: dat is zeker.

Hans Eversteijn

Back

Impressum