a

 

Welkom op de website
van de Stichting Maria de Lourdes,
de stem van Mexico

 

x

 

Vergeet u niet ons gastenboek te tekenen !

   

   

Bekijkt u ook eerst even de nieuwe "Disclaimer" !!

   

Nieuws 2008 

 

Woensdag 24 Sept :

Zondagmiddag 19 oktober as. in restaurant Casa Bassin in de historische Maastrichtse binnenhaven
't Bassin :

Presentatie van de eerste en unieke DVD van Maria de Lourdes : “Recordando a Maria de Lourdes”

Met medewerking van Mariachi Serenata Mexicana, Carolina de Holanda en de folkloristische Mexicaanse dansgroep Corazon de Mexico.
Aanvang 14.00 uur. Vrij entree!!  Zie ook de Agenda >>>

 
 

Maandag 16 Juni :

Een impressie van het optreden van Carolina de Holanda op het Festival del Bolero y la cancion Ranchera,
in Colombia .  

 

Zondag 20 April :

Op 21, 22 en 23 Mei a.s. zal Carolina de Holanda optreden op een internationaal Festival in Bogota Colombia, het Festival del Bolero y la cancion Ranchera.
Op 8 Mei a.s. vertrekt Carolina eerst naar Mexico waar ze ook gaat optreden, aansluitend zal ze dan naar Colombia vertrekken.
Wij wensen Carolina veel succes!!

 Download het programma als Pdf-Dokument                           Get Acrobat Reader !

 

Geachte bezoeker van onze website,

       Door op de deze link te klikken kunt u een radioprogramma beluisteren dat op 22- 11-2007 door de wereldomroep werd uitgezonden in het spaans.
Het programma was bedoeld als eerbetoon (homenaje) voor Maria de Lourdes die tien jaar geleden op zes november 1997 na een tournee door Nederland plotseling op Schiphol overleed toen zij op het punt stond naar Mexico terug te keren.
In dit programma kunt u luisteren naar interviews met Maria de Lourdes, persartikelen uit Nederlandse dagbladen en muziek en zang van deze onvergetelijke mexicaanse zangeres.

 

Nieuws 2007

  

       Op zaterdagavond 14 juli j.l. bracht onze stichting voor de 6e maal het jaarlijkse en wel haast traditioneel te noemen concert in ‘t Bassin te Maastricht. Wekenlang had het geregend en was er van zomer absoluut geen sprake geweest, maar dát weekend scheen de zon en hóe!
Zie het verslag van Toos Zeguers >>>

 

       Op 20 juni j.l. is Antonio Aguilar in Mexico overleden, hij werd 88 jaar. Iedereen die de mexicaanse muziek kent, kent Antonio Aguilar "El Charro Mexicano" de mexicaanse cowboy. Hij was een tijdgenoot van alle grote ranchera zangers en zangeressen van Mexico, waaronder ook Maria de Lourdes. Op YouTube is veel van hem te zien wat voor de liefhebbers zeer de moeite waard is. Inmiddels staan er onder vele van deze videos van hem betuigingen van medeleven uit vele landen en ook wij willen ons daarbij aansluiten, rust in vrede, descanse en paz Don Antonio Aguilar.

  van een concert in Colombia !!

 

Ook dit jaar heeft de Stichting Maria de Lourdes weer een paar evenementen kunnen organiseren !
Zie de Agenda >>>

 

Op zaterdagochtend 17 Februari a.s. wordt in het radioprogramma "nachtvluchten" op Radio 1, van 06 tot 07 uur, een uur lang aandacht geschonken aan Maria de Lourdes, Carolina de Holanda, de Mexicaanse muziek en aan de stichting Maria de Lourdes, de stem van Mexico. Ook worden er nummers gedraaid van CD's.
In dit programma is Hans Eversteijn, de voorzitter van deze stichting, te gast.
Bent u niet in de gelegenheid om op dit vroege uur naar dit programma te luisteren dan kan dit alsnog op internet, door HIER te klikken komt u op de site van het programma.

 

30 Jan 2007 :  Van een goede vriend van de Stichting Maria de Lourdes uit Arizona, Saúl Acosta, ontvingen wij een artikel uit de krant Prensa Hispana over Carolina de Holanda. Saúl was ook een groot bewonderaar van María de Lourdes en probeert nu Carolina te promoten in Arizona, waar de Mexicaanse muziek erg leeft. Gracias Saúl!.........Klik hier >>>>>>

 

Afscheid van de Club de Admiradores de María de Lourdes, 2007

       Op zondagmiddag 14 januari vond in Partycentrum de Vossenberg te Epe op de Veluwe de laatste bijeenkomst plaats van de Club de Admiradores de María de Lourdes.
Het bestuur vond dat nu, 10 jaar na het overlijden van María de Lourdes, het tijdstip gekomen was een punt te zetten achter de fanclub. Aangezien het meeste materiaal van María de Lourdes onder de liefhebbers verspreid was en het ledenaantal langzaam maar zeker terugliep was het duidelijk dat hun missie er op zat... Lees verder >>>>>>

 

30 Jan 2007 :      Het Dames-maandblad Midi wijdde in haar Decembernummer een artikel aan Maria de Lourdes !!
Als u dit nummer gemist zou hebben, klik dan hier >>>>>>>

 
 

 

 
 

Nieuws 2006

  
  
  

 

   Mocht u ook enthousiast zijn over de Mexicaanse muziek en de doelstellingen van onze Stichting willen steunen, dan kunt u dat doen door middel van sponsorschap of als donateur. Stuur ons een E-mailtje, waarna wij met u contact zullen opnemen.

 
    

Impressum