Concert in ´t Bassin op zaterdag, 14 Juli 2007

       


       Op zaterdagavond 14 juli bracht onze stichting voor de 6e maal het jaarlijkse en wel haast traditioneel te noemen concert in ‘t Bassin te Maastricht. Wekenlang had het geregend en was er van zomer absoluut geen sprake geweest, maar dát weekend scheen de zon en hóe!
Het was een tropisch warme dag en in het historische binnenhaventje ’t Bassin verzamelden zich de mensen om dit maal naar Tex-Mex-formatie Borderline te komen luisteren en uiteraard ook om weer van de stem van Carolina de Holanda te kunnen genieten die deze keer bij Borderline een gastoptreden zou doen. Carolina had al eerder met hen gezongen in 2005 tijdens het Wereld Muziekfestival in Kerkrade en zelfs het liedje “Cruz de Olvido” samen met hen op cd opgenomen.
       De folkloristische dansgroep “Corazón de México”, die ook optrad tijdens het concert van Carolina in La Bonbonnière in November 2006, werkte wederom mee aan deze avond.


       Na een korte toespraak van de voorzitter opende Borderline om 20.30 uur met een aantal nummers het concert, dat ook deze keer weer op het ponton op het water plaatsvond. Het was druk en er hing meteen al een gezellige sfeer. Vervolgens kwam dansgroep “Corazón de México” op en bracht een aantal dansen uit Veracruz, gekleed in de typische witte dracht uit deze streek van Mexico. Het wereldberoemde “La bamba”, oorspronkelijk een volksliedje uit Veracruz, was ook nu weer een succes.


       Na de dansgroep verscheen Carolina, gekleed in een fantasierijke creatie in Mexicaanse stijl.
Begeleid door Borderline en met name door Martin Krousen, de onvolprezen accordeonist van Borderline, zong zij een 8-tal liedjes, waaronder natuurlijk “Cruz de olvido”, “Volver, volver”,  “La paloma”  en “Cielito lindo” dat door iedereen luid werd meegezongen.
Toen haar optreden ten einde was en het “otra, otra” roepen niet mocht baten, viel er duidelijk teleurstelling te bespeuren bij het publiek en voortdurend kwamen er vragen of Carolina nog eens terugkwam.

                


       Borderline leefde zich helemaal uit in de vrolijke klanken van de Tex-Mexmuziek en zorgde voor enorm veel sfeer en gezelligheid op deze zwoele zomeravond.
Later die avond trad dansgroep “Corazón de México” voor de 2e maal op en bracht een reeks dansen uit Jalisco, de bakermat van de mariachimuziek. In de kleurige Mexicaanse kleding van die streek dansten zij o.a. de beroemde “Jarabe tapatío” en op de muziek van het liedje “La Bikina”  waarbij de dames met hun zeer wijde rokken voor een wervelend en kleurrijk schouwspel zorgden. Het publiek genoot zichtbaar van de enthousiaste dansgroep en waande zich al op vakantie in het tropische Mexico.

       De verzoeken om een 2e optreden van Carolina bleven echter aanhouden en dus zong zij tenslotte nog enkele liedjes met mariachibegeleiding op geluidsband. Het klonk prachtig en het publiek, tevreden omdat ze toch nog hun zin gekregen hadden, genoot volop.
Carolina zong o.a. het weemoedige “Paloma negra” en het droevige “Amor eterno” dat door velen werd meegeneuried. Er heerste een supergeweldig sfeertje in ’t Bassin en zó, met op de achtergrond het water en de bootjes, de oude geveltjes rondom, het ponton met de artiesten, de terrasjes met de zachtjes meedeinende mensen; kón het gewoon niet beter!
Borderline sloot deze fantastische avond tenslotte af met nog een aantal vrolijke Tex-Mex-klanken.


Martin Krousen


Toen het concert tegen 23.30 uur ten einde was bleven veel mensen nog een tijdje napraten en nagenieten en van alle kanten bereikten ons positieve reacties. Slechts langzaam maakte men zich na enige tijd los uit de sfeervolle gebeurtenissen van die avond om voldaan huiswaarts te keren. Het was met recht een zeer geslaagde avond te noemen!.

   

© Toos Zeguers 2007

BACK

Stichting Maria de Lourdes
De stem van Mexico