Concert in ´t Bassin op zaterdag, 5 Augustus 2006

       


        Het concert op zaterdagavond 5 augustus j.l. in 't Bassin te Maastricht was deze keer een jubileumconcert van de Stichting Maria de Lourdes, de stem van Mexico. Het was n.l. alweer de 5e achtereenvolgende zomer dat de stichting een optreden in 't Bassin organiseerde.
Onder het motto "Noche Mexicana" traden Carolina de Holanda en haar Mexicaanse mariachiorkest "Los Tarascos" op. Ook voor Carolina was het alweer de vijde keer dat zij in Maastricht kwam optreden op dit evenement, dat reeds een traditie is geworden.

        Speciale gasten waren deze keer Silvia de Alba, Mexicaanse zangeres en vriendin van Maria de Lourdes, die ook reeds in 2003 van de partij was en eveneens uit Mexico, Pedro Crespo, van wiens prachtige gitaarspel en zang wij ook reeds in 2002 en 2004 mochten genieten.
Verder was er wederom accordeonist Martin Krousen (van Tex-Mexgroep Borderline) die ook in voorgaande jaren Carolina al vaker begeleidde..

       Het concert zou om 20.30 uur beginnen. Reeds geruime tijd vóór aanvang werd het gezellig druk in het Bassin, alle tafels rond het water waren goed bezet, overal stonden mensen en ook boven op de kade stond het publiek al opgesteld, in afwachting van wat komen ging.
Omstreeks 20.00 uur kwamen er echter dreigende wolken aanzetten en… het begon te regenen. Iedereen hield zijn hart vast; zou het concert kunnen doorgaan of zouden plensbuien de mensen doen wegvluchten? Het bleef zo ‘n 10 minuten zachtjes regenen, vervolgens klaarde de lucht weer op en toen het concert begon was het droog en gelukkig bleef dat zo de gehele rest van de avond. Blijkbaar houden de weergoden ook van Mexicaanse muziek!

De volgende foto's zijn aanklikbaar !


Carolina de Holanda


       Het concert, dat weer plaatsvond op het ponton op het water, verliep fantastisch, er was geweldig veel sfeer en het publiek reageerde zeer enthousiast. Carolina en Silvia, die de prachtige kleding van het Mexicaanse schiereiland Yucatán droegen, zongen beurtelings alleen en dan weer samen een zeer afwisselend repertoire.

                
Pedro Crespo                       Silvia de Alba


       Carolina zong o.a. “Cucurru cucu paloma”, een liedje dat in de hele wereld beroemd werd en de mooie huapango “Cielo rojo”. Samen zongen Carolina en Silvia o.a. de weemoedige nummers: “Paloma negra”, “Pa’ todo el año” en “Volver, volver”. Silvia zong “La Bikina”en ook het mooie lied “La llorona”, beroemd geworden door de film over Frida Kahlo.
       De echtgenote van een van onze sponsors, vierde met dit concert haar verjaardag en natuurlijk zongen Carolina en Silvia het Mexicaanse verjaardagslied: “Las Mañanitas” voor haar en haar gasten aan de sponsortafel.
Pedro Crespo zong het droevige lied “Alfonsina y el mar” en begeleidde zichzelf daarbij schitterend op de gitaar.

                
Alma Ravelo                      Pedro Pozos


       Begeleid door Martin Krousen op zijn accordeon zong Carolina o.a. “Cruz de Olvido”, het lied waar Maria de Lourdes destijds in Mexico beroemd mee werd en dat hier inmiddels enige bekendheid heeft gekregen omdat het regelmatig in de versie van Borderline met Carolina op de Limburgse radio te beluisteren valt.
       Als speciale gast in het publiek mochten wij Sandra Reemer begroeten. Silvia heette haar namens iedereen hartelijk welkom.

                
Martin Krousen                           Oslin Trimon


                
Gerardo de Jong                            Juan Rojas


Aan het slot kon het luide “otra, otra!” geroep niet uitblijven en dus volgden er nog een hele reeks toegiften die met veel enthousiasme door het publiek werden ontvangen. Na afloop kregen wij veel positieve reakties over deze zeer geslaagde avond.

 

   

© Toos Zeguers

BACK

Stichting Maria de Lourdes
De stem van Mexico