Optredens in Maastricht 2004

Programma :

Deel 1  -  Deel 2

Voor onze stichting Maria de Lourdes, de stem van Mexico, was de periode vóór en gedurende de concerten ook dit jaar weer zeer spannend te noemen.
Was de spanning verleden jaar negatief omdat op het laatste moment enkele muzikanten plotseling zeer ernstig ziek werden, deze keer was de spanning gelukkig zeer positief. In juni publiceerde het N.R.C.-handelsblad een interview met Carolina de Holanda.
Naar aanleiding daarvan vroeg de Wereldomroep haar voor een radioprogramma en ook de N.P.S. nodigde haar uit in het programma “Kunststof”. Vervolgens wilde “Twee Vandaag” van de Tros een t.v.-reportage aan haar wijden.
Paleis Soestdijk nodigde Carolina uit om op 29 juni te komen zingen op de verjaardag van Prins Bernhard, dit in bijzijn van de voltallige koninklijke familie.
Daarna reisde Carolina voor een weekje naar San Francisco, waar zij voor een groot gezelschap kader-medewerkers van Ford Mexico optrad.

 


Staatsieportret 2004

Op 29 juli was het dan weer zover en vond het eerste concert voor de stichting plaats dat in het kader van de Zomeravondfeesten in Gulpen werd gegeven. De t.v.-ploeg van “Twee Vandaag” was de hele dag aanwezig om opnames te maken.
Er werd gerepeteerd in ’t Bassin, in de nieuwe zaak “Casa Bassin” en ‘savonds vertrok de hele groep naar Gulpen.


Gelukkig was Aad er om de TV-crew de weg te wijzen !

Het was heerlijk weer, de terrassen op de Markt zaten lekker vol en de rest van het publiek bleef staan om van het concert te kunnen genieten. 
Carolina en haar mariachi-muzikanten dompelden de Markt van Gulpen onder in Mexicaanse klanken, het ene moment uitbundig en vrolijk en dan weer weemoedig en melancholiek. 

    
Klik voor een vergroting !

Pedro Pozos, de jonge virtuoze violist uit Veracruz, wist iedereen in zijn ban te krijgen met zijn niet te overtreffen vioolspel, samen met zijn vrouw Alma Ravelo. Juan Muñoz speelde weer schitterend op zijn gitaar en Martin Krousen, op de accordeon, zorgde weer voor de vrolijke klanken bij de Norteño-muziek. 
Verder was er natuurlijk Carolina’s vaste gitarist uit Mexico, Pedro Crespo.
Verleden jaar was hij zo ziek dat werd gevreesd voor zijn leven en nu zat hij er weer en speelde de sterren van de hemel. Iedereen genoot met volle teugen en er kwamen dan ook vele positieve reacties na afloop van het concert.

a

a

 

a

a

Ga naar pagina 2

 

© Toos Zeguers 2004

BACK UP

Stichting Maria de Lourdes
De stem van Mexico