Optredens in Maastricht 2003

De organisatie van de concerten dat jaar verliep niet zonder problemen. Oorspronkelijk zouden, net als het jaar ervoor, Elías Torres en Pedro Crespo Caroline op de gitaar begeleiden, aangevuld door Franca op accordeon. Elías Torres bleek echter verhinderd wegens familie-omstandigheden en Pedro en Franca werden op het laatste moment zeer ernstig ziek.

De in Nederland wonende Mexicaanse gitarist Juan Muñoz was bereid in te vallen en op het laatste moment vonden we de Mexicaanse violist Pedro Pozos en accordeonist Martin Krousen (van Tex-mexgroep Borderline) bereid ons te hulp te komen.

Op vrijdag 22 augustus vond het eerste concert plaats in de Bonbonnière.

De nog zeer jonge Pedro toonde zich een ware virtuoos op viool en guitarron (dikke basgitaar), gitarist Juan speelde perfect het moeilijke ritme van de Huapango en Martin op accordeon ging helemaal op in zijn spel en speelde het Mexicaanse repertoire alsof hij nooit anders gedaan had.

Het trio vormde een schitterende begeleiding voor Carolina de Holanda en ook voor het gastoptreden van Silvia de Alba, zangeres en goede vriendin van Maria de Lourdes. Caroline zong schijnbaar moeiteloos de vele mooie liedjes die we ook van Maria de Lourdes kenden en haar stem leek elke keer weer mooier en beter. Samen met Silvia zong zij een aantal duetten waarbij haar stemgeluid een prachtig contrast vormde met de rijpere en donker getinte  stem van Silvia.

De muzikanten in origineel charrokostuum en Caroline en Silvia in rijk geborduurde Tehuanajurken waren niet alleen een feest voor het oor, maar ook voor het oog.

Het concert werd afgesloten met een vrolijke potpourri Norteño, muziek uit het noorden van Mexico, waarbij Martin zich helemaal kon uitleven op zijn accordeon.

Als toegift werd gevraagd om het liedje “Recuerda” dat, hoewel niet ingestudeerd, toch prachtig klonk. Een fantastisch concert dat zeer zeker een veel grotere opkomst van publiek verdiend had!

’t Bassin:

Op zaterdag 23 en zondag 24 augustus zong Carolina de Holanda met haar Mexicaanse muzikanten in ’t Bassin. Het waren schitterende concerten waar melancholie en uitbundige vrolijkheid elkaar afwisselden of zelfs hand in hand gingen. Ineens stond daar een gezelschap dat alle spanningen had afgeworpen en vertrouwen uitstraalde alsof men al jaren samen had opgetreden. Onder een zonnige hemel en in het mooie decor van ’t Bassin genoot het publiek van de mooie Mexicaanse klanken…

Op de volgende foto's kunt u klikken voor een vergroting !

Primera Parte ( deel één )

 

Carolina eerst alleen .

a

a

Daarna samen met Silvia de Alba .

a

Pedro Pozos

Juan Muñoz

Martin Krousen

a

a

a

a

Silvia begon de Segunda Parte (deel twee)

a

  

Zo maak je dus vrienden voor het leven ! Muziek , die continenten samenbrengt !

De reeks concerten werd afgesloten met op vrijdag 29 augustus een optreden op het Maastrichts Preuvenemint en met vervolgens op zaterdag 30 augustus een gezellige avond in restaurant D’n Observant, waar Caroline en Silvia zonder muzikanten optraden en Silvia op gitaar de begeleiding zelf voor haar rekening nam.

a

a© Toos Zeguers 2003

BACK UP

Stichting Maria de Lourdes
De stem van Mexico