Optreden in Harlingen 2006

 CONCERT IN THEATER TREBOL, 14 JANUARI 2006.


 

       Op zaterdag 14 januari j.l. was het dan eindelijk zover. In theater Trebol te Harlingen lieten Carolina de Holanda en haar mariachi-orkest Los Tarascos, afgewisseld door de Tex-Mex-formatie Borderline, een winters Friesland genieten van hun warme Mexicaanse klanken.
Dit Mexicaanse concert werd financieel mogelijk gemaakt dank zij de Harlinger Courant, die ons ook de bijgaande foto´s welwillend ter beschikking stelde.

       Voorafgaand aan het concert hield Piet Paulusma, weerman bij SBS 6, vanuit Trebol zijn weerpraatje, vergezeld van de zang van Carolina en ook was er een cameraploeg aanwezig die opnames van haar maakte voor het programma “Blauw bloed” van de EO.

       Borderline opende de avond met een optreden van 3 kwartier. Zij namen het bomvolle Trebol mee naar de grens van Mexico en de V.S. en al snel zat de stemming er goed in.

 

Op de volgende foto's kunt u klikken voor een vergroting !

 

       Ad Broos, initiatiefnemer van het concert, kondigde Carolina en Los Tarascos aan en vertelde het publiek hoe hij in de ban was geraakt van de stem van Maria de Lourdes en hoe hij via de Mexicaanse ambassade bij de stichting en vervolgens bij Carolina de Holanda terecht was gekomen.
Het kostte Carolina en Los Tarascos weinig moeite om het enthousiasme van de zaal te winnen. Buiten was het winter, maar binnen scheen de warme Mexicaanse zon en zong Carolina vol passie over verloren liefdes en heimwee naar het Mexicaanse land. Zij liet het Friese publiek kennismaken met de vele verschillende stijlen en ritmes in de Mexicaanse muziek en ook met de 2 gezichten van Mexico, de droevige en de vrolijke kant, die in Mexico op zo wonderbaarlijke manier samengaan. Er waren die avond zelfs enkele Mexicanen onder het publiek die af en toe duidelijk van zich lieten horen.

       Carolina droeg een prachtige jurk met veel bonte kleuren uit Chiapas, staat in het uiterste zuiden van Mexico en na de pauze verscheen zij in Mexicaanse charrodracht.
Ook de 8 muzikanten tellende mariachi Los Tarascos o.l.v. Pedro Pozos stond er zoals gewoonlijk fier op in hun Mexicaanse charrokostuum.

 

 

a

  

       Aan het slot van haar optreden ontving Carolina, behalve bloemen, ook 2 grote zakken vol met drop, dit omdat zij zich in een interview had laten ontvallen dat zij daar dol op was, maar dat zij in Mexico nergens drop kon krijgen.
 

         Borderline sloot het concert af met een 2e optreden waarbij ook Carolina nog even ten tonele verscheen en “Cruz de olvido” zong, begeleid door Martin Krousen op de accordeon.
Een enthousiaste menigte leefde zich tenslotte tot in de kleine uurtjes uit op de dansvloer op de vrolijke klanken van Borderlines Tex-Mex-muziek.

 

a

a© Toos Zeguers 2006

BACK UP

Stichting Maria de Lourdes
De stem van Mexico