Befrijdings-festival Fryslân
5 mei, 2005

 

       Op donderdag 5 mei jl. togen we met ons bestuur naar Leeuwarden voor het Befrijdings-festival Fryslân.

       Een groot muziekfestival waar vele artiesten op verschillende locaties optraden ter gelegenheid van bevrijdingsdag. Op de verschillende podia kon het publiek genieten van zeer uiteenlopende muziekstijlen uit meerdere delen van de wereld.

       Carolina de Holanda en mariachi Los Tarascos zouden optreden in de Prinsentuin op een prachtig historisch podium dat een vaste plek heeft in dit park. Dit geheel uit steen opgetrokken podium heeft een mooie klassieke uitstraling en is een architectonisch monument.

       Voorafgaande aan het concert mochten we aanwezig zijn bij de repetities in een gebouw vlak bij het podium. Ook andere groepen repeteerden er wat tot gevolg had dat er een soort verbroedering plaatsvond tussen de verschillende muzikanten uit verschillende landen in de wereld, een aparte ervaring en voor ons ook weer eens te meer het bewijs dat muziek inderdaad verbroedert.


5 Mei 2005

       Mariachi Los Tarascos onder leiding van de jonge en talentvolle Mexicaanse violist Pedro Pozos was voor deze gelegenheid aangetreden met een bijzondere bezetting, die bestond uit de volgende muzikanten: Pedro Pozos, viool; Alma Ravelo uit Mexico, viool; Ernesto Zamora uit Peru, viool; Gerardo’’el Chiquillin’’ de Jong uit Nederland, guitarron; Cesar Fernandez uit Mexico, vihuela; Juan Muñoz uit Mexico, gitaar en Marc Stroeykens uit België,trompet.

       Onder belangstelling van het toegestroomde publiek begonnen Carolina en Los Tarascos om 15.00 uur hun concert met het wereldberoemde lied Cucurrucucu Paloma, vele andere prachtige Mexicaanse liederen volgden, waaronder Paloma Negra, El Cascabel en Cielo Rojo, waarbij Carolina het publiek steeds vertelde wat de tekst van het lied inhield en uit welk deel van Mexico het afkomstig was. De Mexicaanse muziek is zeer gevarieerd en kent allerlei stijlen met verschillende invloeden van buitenaf, vertelde zij de toeschouwers. Het was een succesvol optreden welk zeer gewaardeerd werd door het belangstellende publiek.

 

 

      

 

© Hans Eversteijn 2005

 a

Back

 

 

Stichting Maria de Lourdes
De stem van Mexico