CONCERTTOUR 2009

Deel 1

 

 CAROLINA DE HOLANDA
en de Mexicaanse gitaristen
Elías Torres en Pedro Crespo


       Dit voorjaar organiseerde Carolina de Holanda in samenwerking met de Stichting een concerttour waarbij zij op 21 april optrad in Amersfoort, theater De Lieve Vrouw, op 23 april in Rotterdam, theater Zuidplein, op 26 april in Maastricht, Fort Sint Pieter en op 29 april in Gorinchem, theater ’t Pand.
Speciaal voor deze gelegenheid waren de fantastische gitaristen Elías Torres en Pedro Crespo uit Mexico gekomen.
Op 24 april waren zij bovendien te gast in het programma “Goeiemiddag Limburg” van L1TV.

       Voorafgaand aan deze concertreeks presenteerde Carolina de Holanda op 18 maart haar nieuwe CD “Así se siente México” in restaurant “Y mucho más” te Den Haag.
Dit gebeurde in aanwezigheid van de Mexicaanse ambassadeur Jorge Lomónaco Tonda, die zij het 1e exemplaar van haar CD overhandigde.

 

       Carolina memoreerde hierbij aan de moeilijke situatie waarin het land Mexico op dit moment verkeert, maar stelde dat Mexico echter ook zoveel moois en positiefs te bieden heeft, zeker op het culturele vlak, waaronder de traditionele Mexicaanse muziek.
De ambassadeur reageerde met de woorden dat het Mexicaanse volk in zijn geschiedenis veel moeilijke periodes heeft gekend, maar daar altijd weer bovenuit is gekomen en dat dit ook deze keer zo zal zijn.


 

       Op de sfeervolle CD-presentatie in Den Haag werd Carolina verrast door de aanwezigheid van een aantal bekenden uit het Mexicaanse muziekcircuit in Nederland, zoals Indra van Hal, tegenwoordig van mariachi Sol y Luna, maar vroeger van Tierra Caliente, de mariachiband die in het verleden María de Lourdes ooit begeleidde in Nederland en ook Ramón Balderas, nog steeds de leider van mariachi Tierra Caliente.

 

 

Enkele dagen later, op 22 maart vond er nog een CD-presentatie plaats en wel in het authentiek Mexicaans ingerichte restaurant El Castillo te Valkenburg.
In dit El Castillo, een schitterend stukje Mexico in het hartje van Valkenburg, zorgden hartverwarmende Mexicaanse klanken en de overheerlijke gerechten die het restaurant te bieden heeft voor een heuse fiesta mexicana.

 

 
 

aVerder naar deel 2 >>>

 

Stichting Maria de Lourdes
De stem van Mexico