Mexicaanse sferen in ’t Bassin

 zondag 23 augustus 2009.


       Na een succesvol optreden van Carolina de Holanda en mariachi Los Tarascos ( na 3 jaar weer herenigd!) op Festival Días Latinos in Amersfoort op 15 augustus j.l., werd een week later ’t Bassin te Maastricht ondergedompeld in Mexicaanse sferen.

Viel het Bassinconcert vorig jaar volledig in het water, omdat de regen met bakken uit de hemel viel; deze zomer werd dit door “hierboven” ruimschoots goed gemaakt. Het was een stralende zomerdag en ‘t Bassin baadde in een overdaad aan warme zonnestralen.
Stichting María de Lourdes mocht deze keer beschikken over een groot en luxe ponton met overkapping dat midden op het water lag en de terrassen op de kade waren deels overdekt door elegante witte punttentjes, tegen eventuele regen, maar ook en nu voorál, tegen de zon.

De 7 man tellende mariachi Los Tarascos, o.l.v. Pedro Pozos Melo, opende het concert met een serie liedjes en ook hun vaste zangeres en enige vrouw in de band, Violetta, viel met haar sterke stem en pittige optreden duidelijk in de smaak bij het publiek.

 

foto is aanklikbaar !

 

       Carolina de Holanda verscheen in een witte kanten jurk uit Yucatán met oranje sarape.
Zoals gebruikelijk kostte het haar geen moeite het publiek voor zich te winnen.. Met haar professionele optreden en mooie stem, waarmee zij de zowel vrolijke als melancholieke Mexicaanse liedjes bracht, wist zij al snel de handen op elkaar te krijgen en iedereen zong mee waar mogelijk, aangemoedigd door een groepje enthousiaste Mexicanen op het terras.
.

 

foto is aanklikbaar !

 

Het 2e deel van het concert werd ingevuld door het optreden van Indra van Hal en haar trio Sol y Luna met warme klanken uit Latijns Amerika en Spanje. Ook zij deden het fantastisch en oogstten veel bijval van het publiek.

foto is aanklikbaar !

 

Al met al een Bassinconcert van niveau! Van alle kanten kwamen dan ook lovende reacties uit het publiek met het verzoek het concert elk jaar op die manier te organiseren.

 

a© Toos Zeguers. Maastricht, 29 augustus 2009

HOME

Stichting Maria de Lourdes
De stem van Mexico