Presentatie "Recordando a Maria de Lourdes".

 

  DVD “RECORDANDO A MARÍA DE LOURDES”
Presentatie
op zondag, 19 oktober 2008:

Voor onze stichting “María de Lourdes, de stem van Mexico”, was 19 oktober 2008 een historische dag; een mijlpaal zogezegd!
Op die dag presenteerden wij n.l. de eerste en unieke DVD van María de Lourdes: “Recordando a María de Lourdes” (Herinnering aan María de Lourdes).
Zoals wellicht bekend organiseert de stichting, die in 2002 te Maastricht werd opgericht, sinds die tijd regelmatig concerten met Mexicaanse muziek, met name elke zomer in het Bassin (op het ponton op het water bij Casa Bassin) en ook vonden er reeds enkele succesvolle concerten in theater La Bonbonnière plaats.
 

Zo rond de 10e sterfdag van María de Lourdes, in november 2007, ontstond bij het bestuur het plan om eindelijk eens een DVD van de onvergetelijke “stem van Mexico” op de markt te brengen, want die was er nog steeds niet en als het nu niet gebeurde, zou het misschien nooit meer gebeuren!

María de Lourdes, de legendarische Mexicaanse zangeres, overleed, zoals bekend, zeer onverwacht op 6 november 1997 na haar zoveelste succesvolle tournee langs de grote theaters van Nederland, toen zij op Schiphol op het punt stond naar Mexico terug te keren. Drie weken vóór haar dood zong zij nog in het Theater a/h Vrijthof te Maastricht en in de schouwburg van Heerlen.

Een DVD uitbrengen, dat was makkelijker gezegd dan gedaan. De stichting beschikte alleen over videobanden en ook al waren destijds enkele concerten, hoewel nog met analoge apparatuur, professioneel opgenomen, de tand des tijds had er behoorlijk aan geknaagd!
Tijdens het productieproces moesten er dan ook nogal wat hindernissen c.q. tegenslagen overwonnen worden.
Maandenlang waren onze webmaster Henk Vos en de voorzitter bezig met het digitaliseren, selecteren en monteren van de beelden. Met de pre-master kon Rob Ebbers van platenmaatschappij DEE 2 Records B.V. over de streep worden gehaald om de produktie en distributie van de DVD samen met de stichting ter hand te nemen.

De rechten van het beeldmateriaal werden verworven en ook Lázaro, als erfgenaam van María de Lourdes, tekende akkoord voor het project. Een grafisch bedrijf werd benaderd om de hoes en het inlegboekje te ontwerpen. Ondertussen werd de pre-master bij een professioneel bedrijf omgezet in een glass-master en voor persing aangeboden. En zo kon ons zó lang verwachte “kindje”, officieel bij Buma/Stemra onder nr. 55 25372 geregistreerd, eindelijk geboren worden!

Dit heuglijke feit vierden en presenteerden wij op deze zonnige zondagmiddag van 19 oktober 2008 in Casa Bassin.
Het terras was overdekt voor het geval er een drupje regen zou vallen (we hadden deze afgelopen zomer immers leergeld betaald!), maar het eigenlijke gebeuren speelde zich vooral binnen af.
Daar heerste een gezellige drukte. Het leek één grote familie van fans, die zelfs uit Friesland waren gekomen en natuurlijk was een vaste kern van in Zuid Limburg wonende Latinos aanwezig.

 
Het feestelijke gebeuren werd opgeluisterd door mariachi Serenata Mexicana, de folkloristische dansgroep Corazón de México en Carolina de Holanda, zangeres en oud-leerlinge van María de Lourdes, die zo langzamerhand een begrip in Nederland is geworden als het gaat om de Mexicaanse muziek. Samen zorgden zij voor een spetterend en door de prachtige Mexicaanse kleding ook voor een zeer kleurrijk Mexicaans programma.

De cultureel attaché van de Mexicaanse Ambassade in Den Haag, de heer José Manuel Springer en zijn echtgenote, waren speciaal naar Maastricht afgereisd om namens de Mexicaanse Ambassadeur de heer Jorge Lomonaco Tonda het eerste exemplaar van de DVD uit handen van de voorzitter in ontvangst te nemen.

 

Vervolgens werd een DVD aangeboden aan een aantal mensen die zich steeds voor de stichting hebben ingezet, zoals vanzelfsprekend Carolina de Holanda en ook mariachi Serenata Mexicana, een mariachi uit Maastricht die al meer dan 20 jaar bestaat en ooit nog eens samen met María de Lourdes in een tv.-programma optrad. Nu zong hun zanger Marcelino samen met Carolina in duet het mooie “Tú, sólo tú”.

 

Verder werd de DVD aangeboden aan dansgroep Corazón de Mexico, die wordt gevormd door Mexicanen en Nederlanders die in Zuid Limburg woonachtig zijn.
Ook kregen o.a. een DVD: onze webmaster Henk Vos, het bestuur van de vroegere fanclub in Friesland en de trouwe sponsors van onze evenementen Henk Weerts en L.Bonfrère, containerverhuur en gastheer Huub Timmers van Casa Bassin.
De bezoekers genoten van het Mexicaanse feest en de DVD’s gingen grif van de hand.
 

 

De nieuwe DVD “Recordando a María de Lourdes” zal na deze presentatie overal in Nederland of via internet te koop of te bestellen zijn.
In Mexico hebben de media reeds de nodige aandacht besteed aan het verschijnen van deze DVD van hun “Ambassadrice van het Mexicaanse lied” en het is de bedoeling dat de DVD te zijner tijd ook in Mexico zal worden uitgebracht.
Alles bij elkaar een mooi resultaat waar onze stichting zeker heel trots op mag zijn. 

a© Toos Zeguers 2008

 

 


De stichting biedt liefhebbers van María de Lourdes en van de Mexicaanse muziek de mogelijkheid om deze unieke DVD via deze website (www.mariadelourdes.nl) te bestellen voor € 19,40  incl. verpakkings- en verzendkosten.
 
Het te betalen bedrag kunt u overmaken op gironummer 9276940 t.n.v. stichting María de Lourdes, de stem van Mexico en vermeldt op uw overschrijving duidelijk uw naam en adres, waarna de DVD u zo spoedig mogelijk zal worden toegezonden.

Stuur ons een tevens aub een e-mail  zodat wij uw overboeking kunnen vergelijken met uw adresgegevens.

 

BACK UP

Stichting Maria de Lourdes
De stem van Mexico